Monday, April 8, 2013

Att lära dig vikten av att bära smörjmedel


Människor har vetat om vikten av att bära med sig smörjmedel och teknologin av smörjmedel sedan man byggde pyramiderna. De visste även då att om något var halt så skulle det minska friktionen på de olika rörliga delarna som var inblandade. Precis som då, är de flesta smörjmedel en olja eller något fett som utvinns från något sorts djurfett eller vegetabilisk olja.

Anledningen till att du behöver smörjmedel på alla rörliga delar är för att när delar glider emot varandra så orsakar de mycket friktion och den kraft som är närvarande för att göra så att något rör sig eller glider kan nå kritiska nivåer. Sedan kommer hettan från den extrema friktionen orsaka att delarna praktiskt taget får ett anfall och de kan faktiskt bindas samman eller så slutar det med att de brinner så pass mycket att de blir oanvändbara. Få de senaste industriella tätningsmedel på http://www.gleitmo.se.

När du smörjer maskiner ordentligt kommer detta eliminera den friktion som orsakar maskinfel. Det här smörjmedlet kommer stanna mellan delarna som glider och hjälper delarna eller lagren att rulla mjukt utan någon friktion. Det kommer fortsättningsvis att minska koefficienten av friktion som i sin tur kommer kräva mindre kraft för att få delarna att röra sig och kommer minska den hetta som friktionen annars skulle ha skapat.

Det är också viktigt att notera att när friktionen minskas så kommer det bli mindre slitage på lagerringarna och andra rullande delar, och när det är mindre slitage och utnötning på delarna kommer hela enheten få en mycket längre livslängd. Det minskar också utmattningen hos delarna. Ju tjockare smörjmedlet är, ju längre blir utmattningslivslängden hos delarna.

Låt oss inte glömma att smörjmedel hjälper till med cirkulation också. När delarna är väloljade så kommer friktionshettan gå från delarna och ut. Detta kommer då minska risken för att några av delarna kommer överhettas samt     oljeförsämring.

När föremål i maskiner har tillräckligt med fett på sig kommer det också hjälpa de att stänga ute alla okända material. Ofta kan okända material samla sig i maskindelar när det inte har oljats ordentligt och detta i sin tur kan leda till korrosion såväl som rost. Båda dessa tillstånd kan och kommer så småningom bryta ned delarna och orsaka maskinfel eller få det att sluta fungera helt och hållet.

Även om smörjmedel är högst effektiva för att hålla maskiner fungerande, måste man förstå att även smörjmedel har sin egna livslängd och du kommer behöva applicera nytt smörjmedel regelbundet för att du ska kunna bibehålla din maskins livslängd. Besök Gleitmo.se kassan mer information om smörjmedel.

No comments:

Post a Comment